Gärdhagen Akustik AB

Referensprojekt – Kontor

← Tillbaka

Pannhuset & Grannhuset

Nybyggnad och ombyggnad av kontorshus i Mölndal. År 2019–2021. Uppdragsgivare: K21 Entreprenad

I det expansiva området Krokslätts Fabriker har Husvärden, med hjälp av K21 Entreprenad byggt om det gamla pannhuset till ett toppmodernt kontor, och knutit ihop det med en nybyggnation av ett kontorshus som med sitt rostfärgade cortenstålsfasad ansluter på ett fint sätt till de tegelröda husen som kringgärdar det.

Gärdhagen Akustik har projekterat ljudmiljön och utfört ljudprovning.

Brygghuset

Nytt kontorshus på Lindholmen i Göteborg. År 2015–2019. Uppdragsgivare: K21 Entreprenad.

Brygghuset är ett kontorshus i sex plan på vid kajen till Lindholmshamnen. Projektet hade höga ambitioner och är certifierad för Miljöbyggnad guld. Gärdhagen Akustik AB har projekterat ljudfrågorna och utfört ljudprovning för slutbesiktning och miljöklassning.

Krokslätts fabriker söder – Kontor No21

Nytt kontorshus i Krokslätts fabriker, Mölndal. 2011–2015, Uppdragsgivare: Husvärden.

Projektering av nyskapande kontorsbyggnad med miljön i fokus, placerad mellan trafiklederna och bakomliggande bostadshus. Ljuddämpad klimatzon mot gatan. Gärdhagen Akustik har projekterat ljudfrågorna för byggnaden, och för flera hyresgästanpassningar, däribland gym, bankkontor, hälsovårdslokaler och restauranger.

Huset är klassat som Miljöbyggnad guld och blev utsedd till årets miljöbyggnad 2015.

Krokslätts fabriker 45

Nytt kontorshus i Krokslätts fabriker, Mölndal. År 2006. Uppdragsgivare: KB Kullen och PEAB Sverige AB.

I slutet av 1800-talet uppfördes en textilindustri detta område. Textilindustrin avvecklades under 1970-talet. De gamla industrilokalerna omvandlades till kontor på 80-talet. Byggnaderna i området är mycket karaktäristiska och idag är de Q-märkta.

Gärdhagen Akustik AB har projekterat ljudfrågorna och utfört ljudprovning av ett nytt kontorshus i det gamla fabriksområdet.