Gärdhagen Akustik AB

Referensprojekt – Kontor

← Tillbaka

Pannhuset & Grannhuset

Nybyggnad och ombyggnad av kontorshus i Mölndal
Uppdragsgivare: K21 Entreprenad

I det expansiva området Krokslätts Fabriker har Husvärden, med hjälp av K21 Entreprenad byggt om det gamla pannhuset till ett toppmodernt kontor, och knutit ihop det med en nybyggnation av ett kontorshus som med sitt rostfärgade cortenstålsfasad ansluter på ett fint sätt till de tegelröda husen som kringgärdar det.

Gärdhagen Akustik har projekterat ljudmiljön och utfört ljudprovning.

Lokalanpassning Televerket

Lokalanpassning på Kaserntorget i Göteborg
Uppdragsgivare: Balder

I det gamla Telegrafverket på Kaserntorget finns idag ett flertal verksamheter, bland annat ett gym och en vårdcentral. I detta projekt har ett våningsplan lokalanpassats för kontor åt vårdverksamhet. Lokalerna ligger direkt under ett gym. Vårt uppdrag innebar en ljudutredning för att säkerställa att gymmets verksamhet inte stör kontorsverksamheten.

Lindome församlingscentrum

Ombyggnad av Lindome församlingscentrum
Uppdragsgivare: Lindfors Arkitektkontor

Totalombyggnad av Lindome församlingscentrum. Gärdhagen Akustik har projekterat ljudfrågorna.

Brygghuset

Nytt kontorshus på Lindholmen i Göteborg
Uppdragsgivare: K21 Entreprenad

Brygghuset är ett kontorshus i sex plan på vid kajen till Lindholmshamnen. Projektet hade höga ambitioner och är certifierad för Miljöbyggnad guld. Gärdhagen Akustik AB har projekterat ljudfrågorna och utfört ljudprovning för slutbesiktning och miljöklassning.

Semcon huvudkontor

Nytt kontorshus på Lindholmen i Göteborg
Uppdragsgivare: BRA Bygg

Ett modernt kontor i fem plan vid kajkanten i Lindholmen, med SVT som granne. Byggnaden är certifierad enligt Green Building, vilket innebär lägre energianvändning än nybyggnadskravet i BBR. Gärdhagen Akustik har projekterat ljudfrågorna. Byggnadens läge är inte utsatt för särskilt mycket trafikbuller, däremot har buller från Göteborgs hamn hanterats i projektet.

Härryda kommunhus

Tillbyggnad av Härryda kommunhus i Mölnlycke
Uppdragsgivare: Nyhlin & Myhrberg Arkitekter

Härryda kommun uppför ett nytt kontorshus som tillbyggnad till befintligt. Gärdhagen Akustik har projekterat ljudfrågorna.

Krokslätts fabriker söder – Kontor No21

Nytt kontorshus i Krokslätts fabriker, Mölndal
Uppdragsgivare: Husvärden

Projektering av nyskapande kontorsbyggnad med miljön i fokus, placerad mellan trafiklederna och bakomliggande bostadshus. Ljuddämpad klimatzon mot gatan. Gärdhagen Akustik har projekterat ljudfrågorna för byggnaden, och för flera hyresgästanpassningar, däribland gym, bankkontor, hälsovårdslokaler och restauranger.

Huset är klassat som Miljöbyggnad guld och blev utsedd till årets miljöbyggnad 2015.

Krokslätts fabriker 45

Nytt kontorshus i Krokslätts fabriker, Mölndal
Uppdragsgivare: KB Kullen och PEAB

I slutet av 1800-talet uppfördes en textilindustri detta område. Textilindustrin avvecklades under 1970-talet. De gamla industrilokalerna omvandlades till kontor på 80-talet. Byggnaderna i området är mycket karaktäristiska och idag är de Q-märkta.

Gärdhagen Akustik AB har projekterat ljudfrågorna och utfört ljudprovning av ett nytt kontorshus i det gamla fabriksområdet.