Gärdhagen Akustik AB

Referensprojekt – Hotell

← Tillbaka

Clarion Hotel Draken, under byggnation

Nybyggnad av hotell i Göteborg
Uppdragsgivare: K21 Entreprenad

I det kulturmecka som finns runt Järntorget i Göteborg bygger K21 Entreprenad ett fantastiskt hotell i högsta klass med 474 rum med Balder som fastighetsägare och Nordic Choice Hotels som operatör. Hotellets koncept ansluter till det kulturutbud som finns i närheten och ska erbjuda storartade upplevelser, från After Work i lobbybaren till restaurang och skybar på plan 33–34. Hundra meter högt blir det, Göteborgs högsta hotellbyggnad!

Från 34:e våningen kommer man ha en helt fantastisk vy mot hamninloppet, och runt om hela Göteborg. Biografen Draken och intilliggande hörsalar och konferensanläggning kommer att ingå i hotellet. Kulturhistoria möter modern arkitektur.

Gärdhagen Akustik har projekterat ljudmijön. Genom smarta lösningar har vi skapat ett kostnadseffektivt hotell med hög kvalitet.

Hernö Gin Hotell

Nybyggnad av hotell i Härnösand
Uppdragsgivare: Hernö Gin

Runt konceptet kring Hernö Gin har superentreprenören Jon Hillgren dragit igång bygget av ett hotell av hög klass i Härnösand. Känslan som ska förmedlas ska bland annat knyta an till destilleriets koppar och norrlänsk furu.

Gärdhagen Akustik har projekterat programhandling och rambeskrivning inför upphandlingen av totalentreprenör, och beräknat omgivningsbuller. I projektet har inredningsarkitektens koncept och idéer kunnat implementeras direkt genom ett nära samarbete med resten av projekteringsgruppen.

Quality Hotel the Weaver

Nybyggnad av hotell i Mölndal
Uppdragsgivare: K21 Entreprenad

I det expansiva området Krokslätts Fabriker har Husvärden och K21 Entreprenad byggt ett fantastiskt hotell av god klass som har blivit ett storartat landmärke i Mölndal. Från den 21:a våningen har man en fantastisk fin vy in mot Göteborg, ner mot Kållered och upp mot Safjället.

Hotellet har en konferensanläggning som rymmer 500 personer i den största salen. Quality Hotel the Weaver öppnade i mars 2021. Hotellets namn anknyter till områdets historia som textilfabrik.

Gärdhagen Akustik har projekterat ljudmiljön, beräknat omgivningsbuller och utfört ljudprovning. Genom smarta lösningar har vi skapat ett kostnadseffektivt hotell med hög kvalitet.

Clarion Hotel Post

Ombyggnad och tillbyggnad av hotell i Göteborg
Uppdragsgivare: PEAB

Det anrika centralposthuset från 1923 på Drottningtorget i Göteborg har förvandlats till en fantastisk hotell- och konferensanläggning där historiska detaljer möter modern arkitektur. Clarion Hotel Post öppnade i januari 2012 efter drygt 5 års projektering och flera års omfattande ombyggnation. Dessutom har huset byggts till med en stor kongresshall och ett höghus med gästrum.

Akustiskt har detta varit en fantastisk utmaning, där strikta förvanskningsförbud av det statliga byggnadsminnet har påverkat i högsta grad. I detta hus ryms nu såväl rockkonserter som gym vägg i vägg med hotellets gästrum, utan att störningar uppstår, och rumsakustiken är i toppklass.

Gärdhagen Akustik AB har projekterat ljudmiljön i samarbete med Artifon AB, beräknat omgivningsbuller och utfört ljudprovning.