Gärdhagen Akustik AB

Gärdhagen Akustik blir en del av PE Teknik & Arkitektur!

11 October 2022

Gärdhagen Akustik har nu tecknat avtal att från och med den 1 november 2022 ingå i PE Teknik & Arkitektur, ett av Sveriges främsta konsultföretag med fokus på byggnader och deras närmiljö. PE grundades 2006 och består idag av cirka 850 medarbetare på ett 20-tal orter runt om i Sverige.

En stabil grund att fortsätta utvecklas
Genom att gå samman med PE får vi en stabil grund att stå på och möjligheter att fortsätta utvecklas. Det är en möjlighet för oss att fortsätta bli bättre, inte minst genom att våra värderingar ligger nära det som PE Teknik & Arkitektur står för. Det öppnar också upp för oss att kunna ingå i nya typer av projekt, tillsammans med befintliga konsulter på PE, och kunna erbjuda mer omfattande åtaganden. PE är också en bevisat bra arbetsgivare där varje individ har möjligheter att utvecklas.

Vad innebär det här för våra kunder?
Som del av PE Teknik & Arkitektur är det ”business as usual” med fortsatt högklassiga ljudutredningar med stort kunskapsinnehåll och engagemang, där kundens långsiktiga nytta ligger i fokus. En fördel för våra kunder är tillgång till PEs bredd, höjd och hållbarhetsexpertis inom byggnader, något som såklart också innebär spännande utvecklingsmöjligheter för oss medarbetare. PEs ambition att bli Sveriges främsta experter på byggnader och deras närmiljö stämmer väl med vårt fokus på att vara experter på byggnadsakustik och omgivningsbuller.

Vad blir nytt?
Våra projekt rullar som sagt på som vanligt, med samma medarbetare som tidigare. Under 2023 byter vi namn till PE Teknik & Arkitektur och du kommer att hitta oss på ny adress, både vad gäller hemsida och kontor. Vi kommer att flytta till PEs lokaler på Kämpegatan 3 i Göteborg och där får vi cirka 120 nya kollegor inom arkitektur & management, byggkonstruktion, installation samt miljö- och hållbarhet. Redan idag jobbar vi sida vid sida i projektet Clarion Hotel Draken i Göteborg, där PE är huvudkonstruktör.

Hör av dig till oss med frågor och funderingar!
Vi kommer på olika sätt hålla dig som är kund, samarbetspartner eller leverantör löpande uppdaterad om förändringarna framöver, om möjligt personligen. Vi tar gärna emot synpunkter och feedback från dig, så hör av dig till din kontakt hos oss eller till [javascript protected email address] om du har frågor eller funderingar.

Vi är glada att du samarbetar med oss! Vi fortsätter att jobba i våra uppdrag med förståelsen i centrum. Att förstå fysiken bakom de ljudproblem vi studerar, att förstå kundens faktiska behov och att se till att kunden förstår de beskrivningar och resultat som vi levererar – detta genomsyrar allt vi gör.

Här kan du läsa mer om PE Teknik & Arkitektur.

På bilden från vänster: Bo Gärdhagen, grundare Gärdhagen Akustik. Helena Hed, VD och Koncernchef, PE Teknik & Arkitektur. Charlotte Gyllenhammar, Affärsområdeschef Miljö, PE Teknik & Arkitektur.